Elisabeth Ønseth er utdannet interiørdesigner og har nå startet Studio Ønseth etter mange år freelance. En dag takket hun ja til kanskje den største jobben av de alle, hun kjøpte seg et arkitekttegnet  hus fra 70-tallet. Elisabeth og hennes samboer tok fullrenoveringsprosjektet på strak arm, og jobber den dag i dag enda med å transformere renoveringsprosjlektet til et hjem. Sjekk ut Elisabeths fantastiske renoveringsprosjekt fra 1969.

Hei Elisabeth! Så hyggelig at vi fikk bli med inn til deg! Vil du fortelle litt om huset og hvordan dere endte opp med akkurat dette kjøpet? -Så hyggelig at jeg får være med! Jeg har alltid likt hus med spesiell arkitektur, store vinduer og store flater. Så da vi fant dette huset, måtte vi bare slå til. Det er mye jobb med å renovere et helt hus, men så er det så gøy å kunne få det akkurat slik man vil. Vi har slått ned vegger og satt opp nye bæringer for å få de planløsningene vi ville ha. Vi bygget også et helt nytt bad der det ikke var bad fra før. Nå gjenstår andre etasje og fasaden!

De unike kjøkkenfrontene i bambus er norsk design, og Elisabeths favorittelement i huset. 

Elisabeth har valgt å kombinere to stoler i forskjellige former, som igjen skaper mer spenning og variasjon til rommet. Spisebordet er fra Arper og taklampen fra Sverre Uhnger.

Hvordan vil du beskrive stilen i huset?-Vi har en ganske ren og minimalistisk stil, veldig skandinavisk. Vi har en blanding av design og vintage. Jeg personlig er veldig glad i å finne bruktskatter, som igjen er bra for miljøet. I huset har vi i tillegg tatt i brukt nøytrale farger, og vi liker jordfarger/rustfarger godt.

Hvis du skal trekke frem ett interiørelement i huset som du liker aller mest, hvilket er det og hvorfor? -Jeg er veldig glad i kjøkkenfrontene vi har skaffet oss fra Ask og Eng. Da vi fikk huset var vi kjappe med å kontakte dem. Ikke bare er de utrolig fine, men de er av bambus, et bærekraftig materiale, noe vi setter høyt. I tillegg er det også viktig å fremme gode norske designere!

Huset har en åpen planløsning med få skillevegger. Stuebord og sofa fra Bolia og veggmaling fra Jotun i fargen “Hipster brown”. 

 Rommene består av en blanding av design, brukt og Ikea. Fargen på etasjens lyse vegger heter “washed linen” og er fra Jotun. Det unike gulvteppet var et bruktfunn fra Finn.no, og det runde hjørnebordet er fra Holedesign. Vegghyllen er fra ikea men malt i samme farge som veggen.

Hva fikk deg til å gå interiørveien? -Fra jeg var liten har jeg alltid hatt en greie for innredning. Jeg ommøblerte rommet mitt et par ganger i uken og malte det så mye jeg fikk lov. Jeg har også alltid likt å bruke hendene, så det stod aldri på å lage ting selv. Noe jeg fortsatt liker å gjøre. Skulle jeg valgt skole på nytt ville jeg nok blitt møbeldesigner.

Hva gjør yrket ditt mest spennende? -Det er å kunne komme med masse ideer, og bruke seg selv 100%. Leke seg med former, farger og teksturer. Møte nye spennende prosjekter og utfordre seg selv til å tenke nytt. Ingen dag er lik!

De store vinduene slipper inn masse dagslys i stuen, og får rommet til å virke enda større og åpent. Vegglampen og det triangulære stuebordet skaper en fin dynamikk og tyngde til det ellers åpne rommet.

LES OGSÅ: 5 INSTAFAVORITTER DU BØR FØLGE FOR INTERIØRINSPO

Hva er det verste du ser folk gjøre interiørmessig? Er det noen big mistakes? -Her tenker jeg det er opp til hver enkelt hvordan man selv liker å ha det. Er vel ikke noe fasit så lenge man trives! Men rådet mitt er kanskje det å ikke forhaste seg, ikke kjøp bare for å kjøpe. Bruk gjerne litt god tid på å finne det du liker eller spare til det du virkelig vil ha. Men med litt humor, så kan jeg innrømme at jeg ikke er så glad i masse oppstilte puter med ett hakk i “kaninører”.

Hva er på toppen av ønskelisten din? -En Togo sofa stør høyt på ønskelisten akkurat nå!

Sjekk ut flere bilder av boligen, stylingprosjekter og masse interiørinspirasjon på Elisabeths Instagram @styled_by_elisabeth

Foto: Joakim Karlsen

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Translate »
Read previous post:
Årets mest trendy vårjakker

vi har samlet de fineste vårjakkene der ute <3

Close