Vi har hittil hatt den varmeste sommeren målt i Norge noensinne, og det er ingen tvil om at plantene trenger litt ekstra omtanke akkurat nå. I tillegg er det feriesesong, som for mange betyr å komme hjem til visne planter (med mindre du har verdens beste nabo). Heldigvis er det noen smarte grep du kan gjøre for å sørge for at plantene dine trives i sommervarmen. Slik dreper du ikke plantene dine i sommer.

Ser plantene dine triste ut og henger med hodet er de mest sannsynlig dehydrerte. Jo tynnere bladene er, jo mer vann trenger planten. Hvis de har begynt å tørke i tuppene og ser brune/gule ut og eller mister blader, behøver de mer kjærlighet og omsorg. Enten du drar på ferie i to dager eller to uker bør du forberede plantene dine på dette. Sjekk ut våre beste råd under.

Sett plantene dine på den kjøligste plassen i boligen, som også har vinduer, men ikke direkte sollys. Står de midt i sollyset hele dagen vil de tørke ut på et blunk.

Hvis de henger med hodet.  Sliter du med å huske og vanne bør du helt klart skaffe deg en selvvanningspotte/ferievanner. Dette har de aller fleste blomsterforretninger, og vil spare deg for mange døde planter i fremtiden.

Dusj/spray bladene. Dette elsker de fleste grønnplanter, spesielt om sommeren.

Sjekk ut Elisabeths fantastiske oppussingsprosjekt

Gi de mer jord. Står en stor plante i lite jord, er den mye mindre robust og trenger mer omsorg. Ofte etter en stund har planten “spist” opp mye av jorden og dens næring, og det er derfor lurt å kjøpe en sekk næringsrik jord og fylle på.

Plasser en tykk skive oasis i bunnen av potteskjuleren og fyll vann opp til overflaten av oasisen. Plasser plantene oppå. Slik drukner de ikke, men har tilgang til vann.

Tilføy næring. Grønnplantenæring hvis det er grønnplanter, blomsternæring for blomstrende planter, og økologisk for spiselige planter. Næringspinner kan putte rett i jorden og er såå smarte, for de vil tilføre næring til jorden hver gang du vanner og varer lenge.

Med disse rådene og mange bønner håper vi plantene overlever ut sommersesongen!

foto: Julia Norlander

 

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

Translate »
tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 08/27/2018 --> tags, as close as possible to the opening tag. Creation Date: 05/31/2018 -->
Read previous post:
Dette er bøkene vi vil lese i sommer

Venninner kommer ofte med de aller beste bokanbefalingene. Sjekk ut bøkene vi vil lese i sommer!

Close