Vi raser i høy hastighet mot sommerferien, og mange skulle gjerne hatt flere timer i døgnet for å komme i mål med alle ærender og deadlines. Har man litt for mange punkter på to-do-listen, er det nesten lettere å ty til prokrastinering, enn og faktisk få ting gjort. Vi har samlet de beste tipsene for å komme i mål med ukesoppgavene, og bli mer effektiv. Slik kan du bli verdensmester i gjøremål, og få en suksessfull uke.

 

Gjør unna elefanten i rommet først.

Mandager ber oss om å gjøre flere ting enn vi har lyst til i blant. Pust dypt og finn ut hva du MÅ ha gjort i løpet av dagen, og gjør det aller aller viktigste med en gang. La oss kalle dette viktigste gjøremålet for “elefanten i rommet”, for det er kanskje litt slik den føles ut. Elefanten i rommet er mest sannsynlig den egentlige årasken til all prokrastineringen, altså utsettelsesatferden som oppstår. Istedenfor å la den ta makten over deg, kan du bryte opp gjøremålet i mindre delmål, og gå løs på ett og ett om gangen. Så fort du har gjort deg ferdig med gjøremålet du har utsatt og utsatt, vil du føle at du har utrettet noe, og er mer motivert til å gå løs på alle de andre punktene på to-do listen.

Du er mest effektiv de første morgentimene.

This is a true fact. Morgentimene er den mest produktive tiden i en travel kvinne sin hverdag. Flere studier bekrefter denne teorien, og forteller oss at kvinner som står opp tidlig og bruker morgenen effektivt, vil føle seg mer positive til resten av dagen. Sover man lenge, og står opp sent på en dag man ellers har en rekke gjøremål, vil man ofte føle seg stresset og demotivert. For å få mest mulig potensiale ut av dagen din vil det så godt som alltid lønne seg å stå opp tidlig.

Rutiner, rutiner, rutiner

Vær konsekvent! Har du for eksempel en yndlingscafé eller plass du drar for å jobbe, og kun for å jobbe, vil hjernen automatisk stille seg inn på å være produktiv hvis du oppsøker dette stedet. Det er en grunn til at Anna Wintour lykkes i å spille tennis hver eneste dag før arbeid, og hvordan du selv alltid pusser tennene før du legger deg. Gode morgenrutiner er kanskje det aller viktigste for å få en god dag.  Vi mennesker(de fleste av oss) er vanemennesker, slik at vi heldigvis enkelt kan falle inn i rutiner.

 

La sengen være et fristed fra jobb

En seng kan brukes til diverse, klesskap, kjærlighet og nattesøvn, men ikke arbeid. La sengen være et fristed fra jobb, det er ikke et effektivt sted å sitte og jobbe.

LES OGSÅ: ER DU EN JA PERSON?

Hva med musikk?

Dette punktet er veldig individuelt. Men! Er du av typen som elsker å være kreativ og produktiv med musikk, men ikke klarer å skrive, kan instrumentaler være løsningen. Man slipper å fokusere på teksten i sangen, får en ekstra boost og havner i en konsentrasjons-boble. SoundCloud er kanskje litt utdatert på mange områder, men på timeslange remixer står de enda sterkt.

Hvordan får du en suksessrik uke? Kommenter gjerne under, vi vil gjerne høre deres råd og tips!

 

Translate »
Read previous post:
Beauty essentials for den aktive

Sjekk ut våre favorittprodukter for før, under og etter treningsøkten.

Close