“Nå stiger endelig temperaturen”, skriver Storm til tv2.no mandag denne uken. Påskeferien er rett rundt hjørnet, og solen kan bli sterk enten du drar til fjells eller sitter hjemme i solveggen. Kanskje du til og med skal til varmere strøk? Slik tar du vare på huden din i påskesola.

På tide å finne frem solbrillene

Først og fremst bør alle være like nøye med solkrem. Men, det er viktig å huske på at en eldre hud tåler mindre fordi den ikke har like gode reperasjonsmekanismer som en ung hud. Derfor vil resultatet av skaden fra sola være større på en eldre hud enn i en yngre. Husk at 90 % av all aldring er forårsaket av solen. Vi snakker pigmentflekker, rynker, mindre elastisitet og i verste fall hudkreft.

Huden glemmer aldri, blir du brent én gang, husker den det for alltid.

Hva med barna? Barnehuden er en tynn hud med lite utviklet pigment. Dette gjør huden deres mindre motstandsdyktig mot solforbrenning. Barn som blir solbrente har også en økt risiko for å utvikle hudkreft i voksen alder, huden glemmer nemlig aldri. Til barn under 3 år anbefales også uparfymert solkrem med fysisk filter. Det vil si den solkremen som legger seg mer som en hinne på huden, enn den kjemiske(typisk den vi voksne bruker) som trekker ned i huden og stopper solstrålene ved hjelp av en kjemisk prosess.

Velg en solkrem som gir UVA og UVB beskyttelse.  UVB-stråler gjør deg solbrent og gir pigmentflekker, UVA går dypere i huden og ødelegger bindevevet slik at det mister sin spenst og elastisitet.

Hva med dagkremer og sminke som inneholder SPF? Dagkremer og sminke med solfaktor erstatter som regel ikke en fullverdig solkrem. I de aller fleste tilfeller eier ikke disse produktene tilstrekkelig beskyttelse for UV-stråler. I tillegg påfører man gjerne disse produktene kun én gang i løpet av en dag, grytidlig om morgenen. Solbeskyttelsen vil dermed ikke holde ut dagen eller virke tilstrekkelig.

LES OGSÅ: 4 NYHETER SOM GIR GLØD

PS. Husk at solkrem er spesielt viktig for deg som bruker kjemiske kremer(spesielt med høyt syreinnhold) eller hvis du nettopp har gått til hudpleier med sterke behandlinger. Huden er da vanligvis tynnere enn vanlig og mer sårbar.

Til skituren

Shiseido clear stick UV protector SPF50. Endelig faktor 50 på stift som ikke legger igjen to tjukke og hvite streker på nese og kinn! Denne solstiften er helt transparent og vannfast. Perfekt for en aktiv skitur hvor nesetippen er spesielt utsatt. Den er en liten og praktisk sak som du enkelt får med deg på tur.

Til bypåsken

Biotherm Brume Solaire Dry Touch, faktor 50. Denne fantastiske solsprayen kan brukes både under og over sminke. Perfekt til å ha med i vesken i tilfelle solen titter frem eller man planlegger en kaffedate i solveggen. Føles ikke klissete, og blir ikke hvit i ansiktet.

Til barna:

Riemann P20, SPF50 very very water-resistant

Dermica Kids solkrem SPF30, Inneholder ikke parfyme, parabener eller fargestoffer.

Ikke glem å bruke rikelig med solkrem så du faktisk oppnår faktoren produktet er merket med. Husk også å rense huden godt før du skal legge deg. Huden liker ikke at du sover med solbeskyttelse og kan av dette bli satt i ubalanse. Så er det bare for oss og krysse fingrene og håpe at solen titter frem i påsken!

Ps. Flere parfymerier kjører kampanjer nå før påske, med solkrem til rabattert pris.

 

Translate »
Read previous post:
Har du fått med deg ukens snakkiser?

Har du fått med deg disse hendelsene?

Close