Er det en som har utmerket seg i matbloggverdenen, er det Julie Ilona Balas bak Julies matblogg. Det som startet som en hobby, ble på kort tid til cateringfirmaet Chikus, mediebyråjobb og hele to kokebøker – “Kjernesunt” og “Julies grønne kjøkken”. Hun gir oss stadig nye og spennende oppskrifter til et sunt kosthold, uten at ting blir for vanskelig. Vi tok en prat med Julie for å litt tips og inspirasjon.

Julies matblogg

Fortell om Julies matblogg? 

– Jeg startet egentlig Julies matblogg litt på tull for sånn 8-9 år siden og hadde overhodet ingen ambisjoner om å leve av blogging slik jeg gjør nå. Det er ikke slik at jeg kan leve av annonsekroner heller, men bloggen fungerer som en slags CV for kunder som bestiller oppdrag fra meg. Jeg hadde nylig en 10 måneders pause innom fast jobb i reklamebransjen, før jeg fant ut at frilanslivet er det eneste for meg.

Hva er fokuset på bloggen?

– Jeg elsker mat, og det er hovedfokus på bloggen – jeg håper matentusiasmen min skinner gjennom. Men selv om bloggen heter Julies matblogg, handler den også om andre ting. Jeg skriver en del om reiser jeg er på, produkter jeg liker og har en spalte jeg kaller “Rå damer”, hvor jeg presenterer forskjellige rå damer innen forskjellige yrker jeg enten kjenner eller vet om.

Hva lager du om du har dårlig tid? 

– Mitt beste råd er å alltid ha en halloumi-ost liggende i kjøleskapet. Da er det raskt og enkelt å lage et skikkelig digg måltid. Halloumi er en salt ost som skal stekes i skiver, og det passer virkelig sammen med alt. Min favoritt er sammen med spicy kikerter og bringebær.

Julies matblogg

Hvilke tips har du til de som synes matlaging fra bunnen av er stress? 

– Planlegging! Jeg er så stor fan av å planlegge måltider og innkjøp, enten det er for et par dager eller uker av gangen. Finn inspirasjon på blogger, Pinterest og Instagram og skriv ned en plan og handleliste. Når du har alt i hus er det ikke så stress å lage mat fra bunnen av som det kanskje er når du må innom butikken hver dag. Ha alltid basisvarer hjemme slik at det er mulig å lage noe raskt og enkelt. God mat trenger ikke nødvendigvis være komplisert.

Hvilke ingredienser MÅ du ha på kjøkkenet? 

– Jeg må alltid ha god olivenolje, økologiske sitroner, parmesan, kikerter, kokosmelk, pasta og halloumi-ost. Da har jeg en god base for å lage forskjellige retter. Den aller enkleste retten som finnes er en enkel pasta med olivenolje, sitron, parmesan og masse pepper. Så enkelt og så godt.

Og hva med favorittoppskriften?

– Nå på sommeren vil jeg aller helst spise sjømat hver eneste dag. Selv om det egentlig er best på vinteren er det nå på sommeren jeg vil ha det. Det går mye i reker (med avokado!), blåskjell og krabbe. Sjøkreps til spesielle anledninger. Reker er liksom ikke en oppskrift, så her er blåskjell i crémant, som er en av de enklere oppskriftene jeg har. Helt perfekt når man vil bruke mest tid i sola eller på verandaen enn inne på kjøkkenet:

Julies blåskjell i crémant

Julies matblogg

2 kg blåskjell

4 hvitløksfedd

4 sjalottløk

1/2 dl olivenolje

1 økologisk sitron

2 dl crémant

1 klype salt

1 håndfull persille

Slik gjør du: 

Skyll blåskjellene i iskaldt vann. Skrubb gjerne med en børste og dra ut “busten” fra skjellene. Kast skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg i kaldt vann.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Varm olivenolje i en stor gryte, gjerne en jerngryte. Fres hvitløk og sjalottløk til det er mykt og blankt.

Rasp sitronskallet over i gryta og skvis sitronsaften over. Tilsett de vaskede blåskjellene og hell over crémant. Sett på lokk og la det dampe i ca 10 minutter, eller til skjellene har åpnet seg.

Dryss en klype salt over og vend inn grovhakken persille. Server sammen med noe digg brød, aioli og bobler i glasset. Se hele oppskriften her. Julies matblogg

Foto/ Maja Hattvang, Julie Ilona Balas

Oppskrift/ Julies Matblogg

Translate »
Read previous post:
Interiørinspirasjon
Her bør du hente interiørinspirasjon på Instagram

Interiørstylister, håndverkere og butikker – her er noen av de beste norske interiør-Instagramene.

Close