Jeg har snart vært kjøttfri i tre år, og med det har det også fulgt med nye utfordringer når det kommer til mat. For hva skal man egentlig spise når du størsteparten av livet har hatt kjøtt på halve tallerkenen. Jeg har vært nødt til å prøve nye oppskrifter og jeg har funnet noen favoritt nettsteder og kokebøker der jeg alltid finner noe godt å lage. Fremover på tasty wednesday skal jeg dele noen av mine Green Life oppskrifter og jeg håper du vil like det.

Denne oppskriften er fra kokeboken Vegitarian Heartland, en bok jeg har brukt mye for å finne min grønne side. Spicy Noodles smaker kjempe godt og metter lenge og er en stor favoritt, enkelt å lage er det også. 

Dette trenger du:

Spicy Peanøtt saus

-½ kopp kremaktig peanøttsmør ,1 ts ristet sesamolje, 1 ss riseddik, 1 ts revet fersk ingefær,1 ts honning (eller lønnesirup hvis du er veganer) 2 ts varm chili saus, 2 ts fersk limejuice, ⅓ kopp vann

Nudler

– du trenger valgfrie nudler, jeg liker den tykke varianten, 1 kopp grønne bønner, 1 paprika (jeg brukte rød), 1 tynt skåret 1 gulrot, 1 blokk tofu, 2 ss Sesam olje,  1 kopp peanøtter, hakket frisk koriander 

Slik gjør du

… kjøp noen skikkelige gode grønnsaker.

… lag peanutsausen. putt alt i en blender og kjør ca 30-40 sek til sausen er litt tykk.

… Kok opp nudlene etter anvisning. mot slutten av koketiden putter du i bønnene. Hell ut vannet og putt alt i en bolle.

… lag tofu etter anvisning på pakken ( kan også sløyfes, men det er godt med ekstra proteiner )

… kutt opp grønnsaker i små biter og skjær lime i skiver.

… Hell peanut sausen over nudlene og bønnene og bland inn grønnsaker og lime. Server med crispy tofu og garniter med peanøtter og koriander.

Have a tasty wednesday!

Translate »
Read previous post:
Coffee Table Details Janka Polliani Interior Tuesday
Interior Tuesday: Coffee table books

Fra Mario Testino til Rick Owens – dette er de beste coffee table-bøkene.

Close