Nei, dette er ikke et sponset innlegg, men et tips til alle dere matglade leserne! Ukens beste oppdagelse og anbefaling, er nemlig krydderurterne fra Mester Grønn. Ferske urter spriter opp ethvert måltid, og gir så god smak! Disse krydderurtene er virkelig SÅ holdbare, og kan ikke sammenlignes med de spinkle urtene på matbutikken. Se hvorfor under.

Hver vår kommer blomsterforretningen med sine robuste urteplanter, som står hos oss ut hele sommeren. Den er en staude, som betyr at den kommer igjen og igjen og igjen. Urteplantene fra matbutikkene er masseproduksjon og ferskvare. De ser så grønne og lekre ut dagen man pakker ut varene fra butikken, men innen uken er de som regel brukt opp eller kollapset av dehydrering(de må nesten stå i vann og trekke døgnet rundt for at dette ikke skal skje). Du kan si at butikkjøpte urter er en «matvare på rot», ikke en plante som skal vokse og utvikle seg videre hjemme hos deg. Urteplantene fra MG derimot står i rikelig med næringsrik jord, har tjukke sterke stilker, og vokser seg større og større utover vår/sommeren. Er du heldig og har balkong hjemme kan du potte de i hagekasser, for de trives også utmerket ute! I tillegg vil de komme igjen neste år igjen(med mindre det har vært en virkelig kald vinter). Supert hvis man har glemt å så sine egne urter og er av den utålmodige typen.

Du kan velge mellom oregano, timian, rosmarin, sitronmelisse, mynte, kruspersille og salvie. Rosmarin og Timian er fantastisk på poteter, kjøtt og i sauser, og hvor digg er det ikke å ha ferske mynteblader til en eventuell mojito i sommer? Løp og kjøp før det blir tomt i butikkene! Du får faktisk 3 stk for 150 kroner. Det er en ganske god investering hvis man sammenligner det med antall urter man ville kjøpt på butikken frem til sensommeren.

Ps. Er du dårlig til å vanne plantene dine finnes det i de fleste blomsterforretninger slike selvvanningspotter/innlegg man kan ha rundt plantene på innsiden av de fine pottene man allerede har. Slik tåler de å bli mer glemt uten å tørke helt ut til neste gang. Det er ikke alltid første prioritet å vanne planter i en hektisk hverdag…

LES OGSÅ: Pannestekt torsk oppskrift

Translate »
Read previous post:
Krydret kaffelatte med kokosmelk

En mer næringsrik morgenkaffe

Close