Plutselig ble det sommervær i Oslo denne uken, og mange har nok møtt et par ekstra venninner for å kunne sitte i solveggen på en café og nyte. Det har vært en spennende uke med spesielt én stor og interessant happening. Sjekk ut ukas snakkiser her.

THIS IS IT

This is it serien er endelig ute på NRK, og det har vært spennende å følge deres reise. Sjekk ut intervjuet vårt med Elnaz Gargari fra serien her. Vi gleder oss allerede til sesong 2!

Kan mote bringe flere rettigheter til kvinner i Saudi-Arabia? 

Saudi-Arabia lanserte sin aller første Fashion week denne uken. Dette er kanskje et eksempel på å være mer enn fashionably late? Det har gått veldig, veldig tregt når det kommer til kvinners rettigheter i dette rike oljelandet i midtøsten, men i det siste kan man si at de har satt opp giret noe. Araberne har nå satt inn flere intiativ for å åpne kulturbildet mer, og har blant annet fjernet loven for å ikke kunne gå på kino og opera.  I fjor var det endelig bestemt at kvinner skal få ta billappen, i januar i år fikk kvinner lov til å være tilskuere på fotballkamper, og nå på torsdag stod de første modellene på catwalken på Saudi-Arabias første Fashion Week noensinne. Et women-only event. Du tenker kanskje, men hva slags behov har disse arabiske damene for en moteuke når de uansett er tvunget til å gå kledd i sin lange, dekkende og sorte abaya i offentligheten? Arabiske kvinner har nemlig lov til å kle seg som de vil på privaten, og i følge den libanesiske designeren Naja Saade, elsker de å kle seg som europeere. Hvem vet, kanskje dette er begynnelsen på et mindre konservativt Saudi-Arabia.

Kristy Sparow/Arab Fashion Council

Marc Jacobs frir til kjæresten på Chipotle(?!) 

Cuteness overload!! Vi hadde kanskje sett for oss Marc Jacobs sitt frieri på en fancy strand i Mexico, men denne karen overrasket alle(inkludert sin kjære) på den meksikanske takeaway restauranten Chipotle istedet. Litt deilig å se et så enkelt og lite overdådig frieri for en gang skyld.

Acne Studios samarbeid med 11 år gamle Tage Johansson

Det er ingen mer kreative og nyskapende sjeler enn 11 år gamle kids som enda ikke har blitt jordet av samfunnets rammer. For å feire Acnes vår/sommer sneakers, har sønnen til Jonny Johansson’s(acnes kreative hode) fått leke seg med et par mega chunky sneakers. Sjekk ut filmen under.

God søndag! Håper alle har tid til å ta seg en tur ut, og ta seg en liten pause fra mobiltelefoner og jobb denne søndagen.

Translate »
Read previous post:
Et lite fredagstips

Sjekk ut denne lure anbefalingen

Close